Makkelijker leven met diabetes

Misschien heb je er al een tijdje last van. Of misschien heb je wel net de diagnose diabetes type 2 gekregen en ben je geschrokken van de gevolgen die het heeft op je leven. Logisch. Diabetes heeft ook invloed op je dagelijkse leven. Gelukkig kun je er zelf wat aan doen: een gezonde leefstijl aanhouden. Daarmee kun je namelijk de symptomen verminderen en kun je er voor zorgen dat je geen medicijnen meer hoeft te nemen. Zo wordt leven met diabetes type 2 makkelijker … en fijner!

Zo zorg je voor een gezondere leefstijl

Gezonder leven is makkelijker gezegd dan gedaan. Dat weten we bij Salut als geen ander. Toch is het met kleine stapjes heel goed mogelijk om een gezonde leefstijl te ontwikkelen en de bijwerkingen van diabetes te verminderen of zelfs laten verdwijnen. In feite komt het neer op het volgende:

  • Gezonder eten
    Probeer te minderen met snacks en suikerhoudende frisdrank. Kies daarbij ook eens voor de volkoren varianten van brood, rijst of pasta en eet er niet te veel van. En natuurlijk voldoende fruit en groente eten! Voor een gezonder eetpatroon kun je de Schijf van Vijf als richtlijn gebruiken.
  • Meer bewegen*
    Bewegen is belangrijk. Zeker probleemloos wilt leven met diabetes. Het zorgt er namelijk voor dat je lichaam weer beter reageert op insuline, waardoor je bloedsuikerspiegel lager blijft. Je hoeft overigens niet meteen de sportschool in te duiken, hoor. Je kunt gewoon al beginnen door simpelweg een rondje te wandelen of te fietsen!
  • Afvallen*
    Als je te zwaar bent, is het slim om te kijken of je wat af kunt vallen. Daardoor reageert je lichaam ook weer wat beter op de insuline. Het lukt je misschien al door gezonder te eten en meer te bewegen, maar het kan ook helpen om minder koolhydraten te eten. Tip: noteer in het eetdagboek van de Salut app wat je eet en je ziet al snel waar je kunt minderen met koolhydraten!

*Gebruik je medicijnen? Meer sporten en een paar kilo afvallen kunnen gevolgen hebben voor je medicatie. Overleg dus altijd eerst even met je arts of schakel een diëtist in!

Leven met diabetes & Salut

Salut geeft inzicht in jouw gezondheid en gevoel. Het helpt je op weg naar een gezondere leefstijl die ook het leven met diabetes makkelijker maakt. In kleine stapjes, zodat je het zeker weten volhoudt. Daarmee kun je gewoon weer zonder problemen lekker sporten, op vakantie en andere leuke dingen doen. Bovendien heb je meer energie, voel je je fitter en zit je lekkerder in je vel. Ook mooi meegenomen!

Bronnen

Deel artikel

Laat een reactie achter